Politika zasebnosti

1.Uvod
Ta pravilnik o zasebnosti (»Politika zasebnosti«) opisuje kako, na kakšen način in kdaj se zbirajo, uporabljajo in delijo informacije o vas, ko uporabljate naše spletne strani, storitve oziroma aplikacije. Z uporabo katere koli od naših spletnih strani, storitev ali aplikacije soglašate z zbiranjem, prenosom, manipulacijo, shranjevanjem, razkritjem in drugo uporabo vaših podatkov, kot je opisano v tej politiki zasebnosti.

2. Definicije
Izraza »Mi« ali »Podjetje« se nanašata na BOOSTER 3000, izdajanje programja, d.o.o. družba (matična številka: 7014937000, identifikacijska številka za DDV: SI75429527 in pravni naslov: Tržaška cesta 268, 1000 Ljubljana), ki je registrirana in deluje v skladu z zakoni države Slovenije, velja tudi za naslednika ali pooblaščenca družbe. Podjetje spoštuje vašo zasebnost in v skladu z veljavno zakonodajo na področju varstva podatkov. Družba ima v lasti in upravlja spletno stran / aplikacijo z URL: www.booster3000.si in http://app.booster3000.si (v nadaljevanju tudi »Spletna stran« ali »aplikacija«).
Izraz »Booster3000« se nanaša bodisi na podjetje, spletno stran ali spletno platformo oz. aplikacijo, kot zahteva sobesedilo. »Booster3000« je blagovna znamka in registrirana storitvena znamka podjetja Booster 3000, izdajanje programja, d.o.o., in upravlja s spletno stranjo/aplikacijo z URL naslovi www.booster3000.si in http://app.booster3000.si (»Spletna stran« ali »Aplikacija«).
Izraz »Storitev« se nanaša na storitve, ki jih ponuja Booster3000. Z uporabo naših storitev se strinjate z zbiranjem, prenosom, manipulacijo, shranjevanjem ali razkritjem kateregakoli od vaših podatkov, skladno s politiko zasebnosti. Ko se prijavite ali uporabite našo spletno stran, aplikacijo ali storitev, soglašate z obdelavo vaših osebnih podatkov.

Izraz »Član«, »Uporabnik«, »Stranka ali »Vi« se nanaša na posameznika ali subjekt, ki uporablja naše storitve ali je registriran za naše ponudbe. Izraz »Član« pomeni katerega koli člana (ali drug subjekt, katerega kontaktni podatki so bili vnešeni), ki bere to politiko o zasebnosti ali v imenu katere opravlja storitve. Izrazi lahko pomenijo ženski in moški spol.
Izraz »Osebni podatki« se nanaša na informacije o vas ali katere koli druge osebe, ki uporabljajo naše storitve. Prosimo, da upoštevajte, da ta pravilnik o zasebnosti ne ureja kako ravnajo naši člani oziroma uporabniki naše spletne strani / aplikacije; Mi nismo odgovorni za način zbiranja in uporabe informacij iz posamezne spletne strani našega člana oz. uporabnika. Oseba se lahko identificira z imenom, identifikacijsko številko ali enega ali več dejavnikov, značilnih za njegovo / njen fizično, fiziološko, duševno, ekonomsko, kulturno ali socialno identiteto – bodisi neposredno ali posredno;
Izraz »Osebne informacije/podatki« se nanaša na vse informacije, ki se zbirajo o vas ali o drugi fizični osebi. Spodaj je navedeno kateri osebni podatki se zbirajo.
V primeru, da ste ne strinjate z našo politiko zasebnosti, vas prosimo, da ne uporabljate naših storitev ali ne vpisujete vaših osebnih podatkov na našo spletno stran ali v aplikacijo.

3. Informacije, ki se zbirajo
3.1. Informacije o vas, ki jih vpisujete
Z registracijo ali uporabo storitev Booster3000 (brezplačno ali plačljivo), pri komuniciranju s podporno službo, ali kadar nam pošljete e-pošto, nam posredujte informacije, ki jih zbiramo. Podatki, ki se zbirajo: vaše ime, spletna stran, ime podjetja, vaš IP naslov, fizični naslov, e-poštni naslov, (mobilna) telefonska številka, podatki o kreditni kartici, PayPay informacije, podatki o računu PayPal, podatki o bančnem računu, povezana spletna mesta/strani, strani, ki ste jih obiskali, vključene povezave in značilnosti, vsebina ogledov, brskalnik, ki ga uporabljate, vrsta aplikacije, … Ter informacije o vsebini kot so: vrsta kampanje, statistika kampanje in podobno/drugo. Ostale informacije, ki se zbirajo: spol, poklic in druge demografske podatke. S posredovanjem informacij se strinjate, da se vaši podatki zbirajo, uporabljajo, razkrijejo in shranijo v skladu s politiko zasebnosti.
3.2. Ostale informacije, ki jih prejmemo in hranimo
Z vašo registracijo ali uporabo storitev Booster3000 se hranijo »Piškotki«, ki so nanizane kode na računalniku. Oglejte si naše informacije o uporabi piškotkov. Uporabljamo tudi slike na spletu, ki jih poznamo kot spletne sledilnike (omogočajo povratno informacijo o tem, da je oseba določeno vsebino pogledala). S piškotki zbiramo informacije v povezavi: z obiski naše spletne strani, podatki uporabe aplikacije Booster3000, vrsto in različico brskalnika, operacijskega sistema ter platforme in druge podobne informacije. S spletnimi sledilniki lahko ugotovimo kdaj si ogledate našo spletno stran ali kliknite na povezavo ali izberete druge podatke. Lahko izklopite vse piškotke, ki so bili dani na računalniku, tako da sledite navodilom na vašem brskalniku kako blokirati piškotke. Če blokirate naše piškotke boste težko, morda celo ne boste mogli uporabljati naših storitev.
Sami spremljamo vso našo e-pošto, ki je bila poslana naših strankam. Pri pošiljanju e-pošte našim registriranim Booster3000 strankam bomo občasno sledili/spremljali oziroma preverili kdo je odprl e-pošto in kliknil na katerokoli od hiperpovezav oz. vsebine/del vsebine. To delamo z namenom izboljšave naših storitev za naše uporabnike s pomočjo merjenja učinkovitosti naših e-poštnih akcij.
Zbiramo tudi podatke iz drugih virov. Dodatne informacije lahko pridobimo neposredno ali preko uporabe ene ali več storitev, uporabe interneta ali iz drugega naslova, kjer se beleži vaš e-poštni naslov ali druge informacije. Na tak način zbiramo podatke, ki so povezani z vašim e-poštnim naslovom ali druge informacije, kot so ime, starost in sodelovanje na socialnih spletnih medijih.

4. Na kakšen način uporabljamo in razkrivamo vaše podatke:
Brez vaše privolitve ne uporabljamo, razkrivamo ali delimo vaših osebnih podatkov, podatkov o vašem podjetju oziroma organizaciji tretjim osebam izven ekipe Booster3000. Izjema so naslednje situacije:

a.) za namene oglaševanja, vključno z oglaševanjem za nadaljnjo uporabo naših storitev. V primerih, ko nam posredujete osebne podatke (kot so e-pošta), ob obisku naše spletne strani in kadar se ne prijavite za katero od naših storitev vam lahko pošljemo enega ali več vabil/povabil/opomnikov preko e-pošte k prijavi. V primeru uporabe katerekoli od naših storitev vam lahko pošljemo e-pošto s ponudbo naših drugih storitev, ki jih zagotavljamo/nudimo. Vaše podatke bomo uporabili tudi kadar bomo želeli komunicirati z namenom podpore in izboljšave storitev, ki jih ponujamo. Vključno z dodajanjem funkcij in zagotavljanjem primerjalnih analiz kot na primer uspešnosti uporabe storitev Booster3000 članov v primerjavi z drugimi ter primerjavo uspešnosti uporabe v različnih panogah. Podatki se uporabljajo tudi za »benchmarking« (iskanje razlik pri izvedbah in vključuje učenje od najboljše prakse drugih) in podobno združevanje ter analiza podatkov.

b.) vaše podatke bomo uporabili za obračun naših storitev ter razna obvestila. Zbrani podatki se bodo uporabili za pošiljanje e-pošte, računov, potrdil in obvestil o kršenju pravil in pravic, ali da se vas opozori, če potrebujemo drugo številko kreditne kartice, za podatke povezane z računom Paypal ali za obvestila o zapadlih računih. Podatke bomo uporabili za varno uporabo kreditnih kartic ali drugih plačilnih sredstev, ki jih uporabljajo tretje osebe pooblaščene za ravnanje z varno obdelavo transakcij. Zato moramo oziroma smo dolžni poslati določene vaše podatke povezane z zaračunavanjem storitev pooblaščenim tretjim osebam, ki vzdržujejo vse zaupne podatke, za obdelavo vašega naročila in plačila s kreditno kartico oz. drugimi plačilnimi sredstvi. Vaše osebne podatke smo dolžni posredovati tretjim osebam oziroma omogočiti dostop, uporabo ali razkritje takšnih informacij/podatkov v primeru preiskave morebitnih kršitev, za odkrivanje in preprečevanje le-teh ali drugačno obravnavanje goljufij, za primere zagotavljanja varnosti in v primeru tehničnih vprašanj, na podlagi veljavne zakonodaje, pravnega postopka, predpisa ali izvršljive zahteve državnih organov. V primeru uveljavljanja zaščite naših storitev, vključno s preiskavo morebitnih kršitev ali v primeru zaščite pred kršitvijo pravic, lastnine ali varnosti storitev in imetja Booster3000, njegovih uporabnikov ali javnosti, kot zahteva in dopušča zakonodaja.

c.) vaše podatke bomo uporabili v sistemu za opozarjanje/obveščanje, da vas obvestimo o začasnih ali trajnih spremembah naših storitev oziroma poslovanja. Sporočila lahko vključujejo informacije o načrtovanih izpadih, novih ponudbah/aplikacijah/storitvah, ki so na voljo, o posodobitvenih različicah, sporočilih za javnost, opozorila o morebitnih zlorabah, spremembah Politike zasebnosti in morebitnih drugih dokumentih, sporazumih in drugo.

d.) vaše podatke lahko uporabimo tudi za primere kot so: zagotavljanje podpore strankam in pridobitev povratnih informacij, kakor tudi za zaščito pravic in varnosti nas in naših zaposlenih, ostalih članov, lastnikov, (zunanjih) sodelavcev in drugih. Da bi izpolnili zakonske zahteve v skladu s sodnimi nalogi in veljavnimi sodnimi pozivi. Za zagotavljanje ustreznih informacij drugim pooblaščenim osebam, kot so odvetniki in računovodje, s katerimi sodelujemo v skladu z zakonskimi in drugimi zahtevami. Za pregon in zagovor na sodišču, arbitraži ali podobnem postopku.

e.) v primeru prodaje, nakupa, združitve, utrditve ali pridobitev podjetja ali v primeru drugačne organizacije našega poslovanja v katerikoli državi. To lahko vključuje razkritje osebnih podatkov potencialnim ali dejanskim kupcem in njihovim svetovalcem. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da lahko pride do takih prenosov in da lahko vsak pridobitelj Booster3000 dalje uporablja vaše osebne informacije, kot je določeno v tem pravilniku. V tem primeru je vsak kupec dolžan upoštevati ta pravilnik o zasebnosti.

5. Varovanje vaših podatkov
Ko uporabljate naše račune/storitve Booster3000 se morate vpisati z uporabniškim imenom in geslom. Ko končate z uporabo Booster3000, vedno kliknite “Odjava” na povezavi/gumbu v zgornjem desnem kotu zaslona, saj s tem preprečite uporabo ali zlorabo dostopa do računa. Poskrbite, da bosta vaše uporabniško ime in geslo varna in jih ne razkrivajte tretji osebi.
Zaradi občutljive narave podatkov o računu pozabljenih gesel oziroma drugih podatkov ne pošiljamo. Gesla računa so šifrirana in jih naši zaposleni ne morejo videti ali ponastaviti. Uporabniki morajo upoštevati spletna navodila za ponastavitev svojega gesla.

6. Varstvo otrok
Naše storitve so namenjene splošni javnosti. Zavestno/namerno ne zbiramo osebnih podatkov otrok mlajših od 13 let brez privolitve njihovih staršev ali zakonitih zastopnikov. V primeru, da se izkaže, da se zbirajo informacije otrok, mlajših od 13 let, brez soglasja staršev oziroma zakonitih zastopnikov, bomo izbrisali zbrane informacije v najkrajšem možnem času.

7. Obvestilo o kršitvah na področju varnosti

V primeru kršitve na področju varnosti ali nepooblaščenega vdora v sistem, spletno stran ali aplikacijo in morebitnega posledičnega oškodovanja vas kot kupca, vas bomo o tem obvestili v najkrajšem možnem času. Obveščeni boste tudi o nadaljnjih ukrepih. Zavedati se je potrebno, da nihče ni varen pred vdori hekerjev.

8. Obvestila o spremembah

Pridržujemo si pravico do nenapovedanih in občasnih sprememb pravilnika o zasebnosti. Kakršnekoli spremembe tega pravilnika o zasebnosti bomo objavili na tej spletni strani ali pa vas bomo obvestili na zadnji e-poštni naslov, ki ste ga navedli. Spremembe začnejo veljati z objavo nove oziroma spremenjene verzije na spletni strani ali po obvestilu preko e-pošte. Če o spremembah niste bili obveščeni preko e-pošte, ste dolžni občasno pregledati politiko zasebnosti. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani ali storitev Booster3000 po objavljenih spremembah politike zasebnosti, pomeni, da soglašate z njimi.

9. Pravilnost podatkov in pravice

Trudili se bomo, da bodo vaši podatki točni in osveženi v primeru, da nam spremembe podatkov posredujete. V primeru spremembe podatkov ste nas dolžni obvestiti, prav tako beležimo zgodovino sprememb. Podatke o vas shranjujemo le tako dolgo, kot je potrebno in za dosego namena zaradi katerega imamo pravico do uporabe podatkov. V zvezi s tem shranjujemo podatke, ki se nanašajo na to kdaj in kje je bil Booster3000 obiskan, koliko je bilo ogledov in klikov. V primeru, da želite dostop do vseh vaših osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, bomo vaši zahtevi ugodili v roku 30 dni. Slednje vam lahko zaračunamo kot dovoljuje veljavna zakonodaja.

10. Vprašanja
Če imate kakršnakoli vprašanja, komentarje ali pomisleke, ali željo po posodobitvi, izbrisu ali spremembi osebnih podatkov ali kakršnakoli vprašanja o zasebnosti, nas o tem obvestite preko elektronskega naslova: info@booster3000.si